STARTSIDA  

  Premiärmatch för Skövde IK:s damer (Publicerad 20200927)  
 
Under lördagen spelade Skövde IK:s nystartade damlag sin allra första match när de träningsspelade mot blivande seriekonkurrenten Hovås HC i Askims ishall.

Att det var den första matchen tjejerna spelades innebar att Rebellerna kände att det var läge att skicka iväg några från styrelsen för att bevittna matchen på plats.

Så sagt och gjort så valde ordförande Kristoffer Bennemyr och vice ordförande Johan Nykvist att sätta sig i en bil och åka de knappa 20 milen ned till Askim för att heja på tjejerna från läktarna.

Inför matchen hade vi ingen aning om var tjejerna stod eller hur matchen skulle gå. Att SIK dessutom bara kom till spel med en målvakt och elva utespelare gjorde knappast tron bättre.

Men i laget fanns det flera riktigt bra tjejer och trots att de flesta av dem inte spelat en match på två säsonger så stod Skövdetjejerna upp riktigt bra.

Anförda av Malou Blom-Hänninen svarade laget för en gedigen insats och var minst lika bra som Hovås, om inte bättre till och med.

En mållös första period byttes ut mot ett par mål i den andra där just Malou Blom-Hänninen blev den första historiska målskytten. Kanadensiskan Misty Seastrom fanns också med i laguppställningen och skötte sig med den äran och visade vilka spetskvaliteter hon kommer bidra med i vinter.

Skövdetjejerna skapade klart flest målchanser och var fenomenala i tekningscirklarna, teken vanns med klara 27-17 och det finns en hel del att bygga vidare på under säsongen.

Mikael Persson-Riis som tränar laget var nöjd med prestationen men tyckte slutet var lite bittert. Och det får man väl hålla med om, Hovås avgjorde matchen med nio sekunder kvar att spela. Efter att SIK haft flera bra lägen att avgöra strax dessförinnan.

Men även om det blev förlust så föll tjejerna med flaggan i topp och visade att de kommer att kunna störa en hel del lag i vinter och plocka en del poäng.

Första chansen till det blir hemma mot IF Troja/Ljungby den nionde oktober. För de som fanns på plats kan vi garantera att det kommer bli fler besök och stöttning för tjejerna. Att följa Skövde IK innebär alla lag, inte bara herrlaget. I med och motgång och det nystartade damlaget är värda all stöttning de kan få.

Film på det historiska första målet

Här hittar ni bilder Från matchen.

 
 
 
  Stort tack! (Publicerad 20200828)  
 
Insamlingen till motivlackering av Robin Wallins målvakthjälm är avslutad, och slutade på finfina 6 802 kronor(!)

Än en gång tack till alla som varit med och bidragit!

Kristoffer Bennemyr-Porath, Claes-Göran Berg, Michael Dahlqvist, Thomas Eng,
Kristian Eriksson, Anonym Givare, Per Gutelius, Per-Olof Hagman, Roger Johansson, Lars-Erik Kittel, Johny Laaksonen, Johan Lindström, Kerstin Lindström, Marcus Lundgren, Johan Nyqvist, Per-Erik Odh, Pertti Pahankala, Robert Persson, Kjell Rosén, Mattias Sjöberg, Urban Stahel, Göran Strid, Jonas Tidén, Niklas Wallin
 
 
 
  Stora COOP Skövde (Publicerad 20200806)  
 
Ett stort tack till Stora COOP i Skövde som hjälpte till med sponsring av matvaror i samband med Rebellernas grillning till A-laget i tisdags!
 
 
 
  Skövde IK intro säsongen 19/20 (Publicerad 20200221)  
 
Säsongen 19/20 har tagit slut och den långa väntan på säsongen 20/21 har tagit sin början. För att stilla vår abstinens finns här en film på säsongens intro tagen från vårt egna utvisningsbås. Håll till godo.

Skövde IK intro säsongen 19/20
 
 
 


Rebellerna på YouTube Rebellerna på Twitter Rebellerna på Facebook
Sponsorer/Samarbetspartners:
Info Medlemskap Arkivet Multimedia Övrigt Rebellerna :: STARTSIDA