STARTSIDA  

  Äntligen har Jarno fått sitt pris (Publicerad 20200120)  
 
Han är en av de största och bästa hockeyspelarna som någonsin burit den vackra tröjan med Skövde IK:s emblem på.
Totalt blev det fyra säsonger och 175 poäng i Skövde IK.


Under söndagen begav sig tre Rebeller till Nybro för att följa Allettan-mötet mellan Nybro Vikings IF och Skövde IK i Liljas Arena.
En arena som blivit ombyggd och renoverad till en klar förbättring.
Matchen kan ni läsa om på Skövde IK:s hemsida. Klicka på länken: Referat

Väl nere i Nybro passade vi på att möta upp vår tidigare hjälte, Jarno Honkonen.
En sympatisk man som på Rebellernas tioårsjubileum valdes in i Rebellernas Hall of Fame. Tyvärr kunde han själv inte närvara under kvällen och därför har utdelningen av priset dröjt, men nu är det överlämnat till en glad Jarno Honkonen.

- Jag håller fortfarande koll på Skövde IK och tycker att det är roligt när det går bra för klubben. Skövde har en speciell plats i mitt hjärta men i den här matchen är det kluvet eftersom jag sitter i Nybros sportgrupp, sa Jarno Honkonen.

Har du någon kontakt med de du spelade med i Skövde?
- Njae inte direkt, det är mest via sociala medier men Andreas Elofsson pratar jag med ibland, berättar Jarno.

Ingen comeback på gång?
- Jag gjorde faktiskt comeback i Nybros division tre lag men då kände jag att det funkade inte, jag orkade inte 60 minuter. Men några poäng blev det, sa Jarno Honkonen.

- Sen är det viktigt att spela med bra spelare och att kemin är rätt, andra året i Nybro kom vi elva i Allsvenskan, året efter hade vi ett bättre lag på pappret men då åkte vi ur… Sen hade vi ett bra lag i Skövde IK i Allsvenskan, vi var bara några enstaka poäng ifrån nytt kontrakt i alla serierna vi spelade det året, sa Jarno Honkonen.

- Den här Allettan kommer bli ett getingbo, det är många bra lag och alla kan slå alla. Sen vore det roligt att vinna serien och få spela Hockeyettanfinalen och spela om en plats i kvalserien. Vore roligt och möta AIK och det andra laget som följer med från Allsvenskan, sa Jarno Honkonen.
- Klarar man sig hyfsat från skador så har man en bra chans att gå upp det tror jag, sa Jarno Honkonen om Nybros chanser att gå upp i Allsvenskan.

Det är inte möjligtvis en andra generation Honkonen på väg uppåt?
-Nej jag har två flickor men de spelar innebandy, men vill de spela ishockey så är det klart att de får det, sa Jarno Honkonen.

Innan vi skiljdes åt passade vi på att önska varandra lycka till i matchen och tyvärr fick Jarno jubla mer än oss som åkt några fler mil eftersom Nybro vann bataljen med 3-2.

Men det är sällan som undertecknad blir “starstrucked” men vid mötet med Jarno Honkonen så blev jag det.

På bilden Johan "Nykan" Nyqvist, Jarno Honkonen och Kristoffer "Stoffe" Bennemyr-Porath

 
 
 
  Månadens Spelare December 2019 (Publicerad 20200105)  
 
Ännu en spelare har fått pris som månadens spelare och denna gång gäller det December månads spelare.

Motiveringen lyder

Fyra segrar på fem starter (92,34 i räddningsprocent) och ett lugn mellan stolparna gör att Hugo Fagerblom tilldelas utmärkelsen "Månadens spelare" i Skövde IK.

På bilden Hugo Fagerblom tillsammans med prisutdelar Kristoffer Bennemyr-Porath

 
 
 
  Rebellernas femtonårsfest (Publicerad 20191215)  
 
Lördagen den 14/12 firade Rebellerna 15 år med en liten tillställning i vår klubblokal på Timmervägen i Ryd. Det är ju bara någon vecka sedan vi fick tillbaka vår lokal efter storbranden i januari så därför samlades styrelsen redan vid 14 tiden för att färdigställa lokalen. Det känns väl som om vi kan vara rätt nöjda?

Rebellernas Hall of Fame
Vårt storarum


Styrelserummet
Vid 18 tiden slog vi upp portarna. På vår filmduk rullade en direktsänd Allsvensk match och från högtalarna spelades det rock såklart, på borden stod det snacks och dricka och i sofforna hängde ett antal Rebeller. Ett uppskattat besök gjordes av Skövde IKs tränare Johan ”Hellas” Hellström och målvaktstränaren Viktor Måbäck. Hellas överräckte en julblomma som femtonårspresent.

Under kvällen hade vi bland annat en quiz på kahoot och naturligtvis var det femton frågor. Vinnare av frågetävlingen blev Jonna Bennemyr-Porath, grattis!

Johan ”Nykan” Nykvist hade jobbat några kvällar under hösten med en jubileumsfilm och resultat av det fick vi naturligtvis kolla på även det. Många härliga minnen som kom med och här nedan kan du också ta del av resultatet.

Jubileumsvideo


Kvällen bjöd även på en överraskning då vår Hall of Famekommitté tagit fram ännu en person att pryda vår Hall of Fame. Det var Kristian ”Spock” Eriksson som fick ta emot den fina utmärkelsen denna gång.

Spock tar emot utmärkelsen
Johan hade även satt ihop en liten hyllningsvideo till Spock när han ändå hade fått blodad tand där i sin videofabrik på Östermalm.

Hyllningsvideo till Spock


 
 
 
  Två nya medlemmar i Rebellernas Hall of Fame (Publicerad 20191209)  
 
I samband med att Rebellerna firar femton år valdes det in två nya medlemmar i Rebellernas Hall of Fame. Vi hälsar Janne och Tina välkomna i denna fina skara. Motiveringarna för Janne och Tina samt alla övriga medlemmar hittar du om du förljer länken. Hall of Fame 
 
 


Rebellerna på YouTube Rebellerna på Twitter Rebellerna på Facebook
Sponsorer/Samarbetspartners:
Info Medlemskap Arkivet Multimedia Övrigt Rebellerna :: STARTSIDA