STARTSIDA  

  Rebellernas Hall Of Fame (14/12)  
 
Sidan för Rebellernas Hall Of Fame Àr uppdaterad
Övrigt -> HOF

/Styrelsen, Rebellerna - Skövde IK:s Supporterklubb
 
 
 
  Cup-BrĂ„ket (29/08)  
 
Alla Skövdesupportrar Àr vÀl medvetna om det som i helgen utspelade sig i Mariestad vad det gÀller svinigheter mot spelare i Skövde IK. Men vad mÄnga inte kÀnner till Àr att det Àven finns ett supporterperspektiv pÄ hÀndelserna dÄ Skövdes supportrar fick utstÄ spott och spe utan dess like. Eftersom det perspektivet saknats ville hemsidan höra lite hur Mariestad BoIS resonerade kring den den aspekten. Hemsidan fick en lÄng och trevlig pratstund med Mariestad BoIS klubbchef Jonny Odhner vilket hÀr Äterges i nedkortad form.


Hemsidan inleder med hej och allt det dÀr som skall sÀgas i ett samtal följt av en undran om hur det Àr? Det var tydligen detsamma som att trycka play pÄ Jonny!

-Ska jag vara Àrlig sÄ Àr det precis upp och nedvÀnt, inleder klubbchefen. Men vi tar en grej i taget och gÄr sakta men sÀkert framÄt och vi försöker agera sÄ klokt vi kan steg för steg.

-IgÄr kvÀll (mÄndag) trÀffades vi ju hela styrelsen sÄ vi fick informera alla som inte var pÄ plats i helgen och lÀgga upp planer pÄ hur vi skall lÀgga upp moteld mot det hÀr jÀvelstyget som har hÀnt. Nu finns det ett antal punkter som vi kommer att jobba pÄ och vi gör ett författande som nog sker under morgondagen dÀr vi ger ett mera officiellt uttalande vi kan lÀgga ut pÄ vÄr hemsida. En av vÄra huvudpunkter Àr hur vi skall kunna Äterskapa en bra relation med Skövde IK sÄ vi inte hamnar i nÄgra dumheter.

-Det Àr ju sÄ att vÄra derbyn Àr ju det vi lever för allihop och Àven hockeyn i VÀstra Götaland och det Àr förresten hockeyettan med för den delen sÄ detta mÄste vi vara rÀdda om. Det Àr jÀvligt viktigt för oss att vi har en bra relation med Skövde IK för annars har vi ingen att tampas med.

-Sedan Àr det ju sÄ att du Àr ju med i Rebellernas styrelse och dÄ vill jag sÀga till dig att vi kommer inte att glömma av motstÄndarnas hejarklack och supportergrupp. Vi mÄste ju se att de kan komma till oss och heja och vara med pÄ ett tryggt och sÀkert sÀtt sÄ det kommer vi ocksÄ att se över.

-Det Àr ju ocksÄ sÄ att vi mÄste se till att Oxarna som Àr supporterklubben till vÄrt lag inte utmÄlas som helidioter för de som har brÄkat Àr ju huliganer som egentligen inte Àr desamma som vÄr supporterklubb. Det hÀr mÄste vi vara noga med och det mÄste Oxarna ocksÄ vara noga med att utÄt sett fÄ folk runtomkring att begripa att detta Àr ju inget som Oxarna stÄr bakom. Det Àr ju lÀtt för gemene man att tÀnka att den dÀr hejarklacken lÄter ju som faan och det Àr deras fel alltihop. Men sÄ Àr det ju inte utan detta var ju idioter som höll till pÄ ett annat stÀlle och bara var ute för att provocera och brÄka. SÄ det skall du veta att frÄn supporterhÄll sÄ ser vi ju frÄn styrelsens sida att vi mÄste trÀffas, vi mÄste prata och vi mÄste gemensamt jobba. Oxarna som supporterklubb och styrelsen med klubbledning mÄste gemensamt hjÀlpas Ät framöver hÀr.

Jag tror inte att det finns sÄ mÄnga som lÀgger nÄgon skuld pÄ Oxarna!

-Jo men de som inte har varit pÄ hockey tÀnker nog sÄ och en del Mariestadsbor som gÄr pÄ hockey ocksÄ. Det Àr ju sÄ att supporterklubben, de hörs och det ska de ju ocksÄ göra och dÄ Àr det en del som stör sig pÄ att de skriker och trummar och har sig men det gör inte vi. Det Àr ju sÄ man ska agera för att lyfta laget istÀllet för att skÀlla ned eller anvÀnda könsord och bÀr sig Ät sÄ att sÀga. Det gÀller att lÄta sÄ mycket som möjligt men det Àr ju nÄgot som inte alla mÀnniskor tycker Àr nÄgot positivt utan de kanske tycker att det Àr bara skrÀniga ligister och det Àr sÀkert de som har hÄllit pÄ sÄ hÀr. Men dÄ Àr det jÀvligt viktigt att folk som tÀnker sÄ inte fÄr fortsÀtta med det för att vi Àr ju beroende av vÄra supportergrupper hÀr, det gÀller bÄde Skövde IK och BoIS.

Jo men visst Àr det sÄ och sÄ Àr det ju att den dÀr goa derbyrivaliteten som sker med glimten i ögat, den mÄste ju fÄ leva. Jag tror ju att bÄde Oxar och Rebeller har den största respekt för varandra och klarar av att dra grÀnsen dÀr den skall dras.

-Ja det ligger en poÀng i det men sedan Àr det ju ocksÄ sÄ att det finns ju Àven i Oxarna nÄgon typ som egentligen inte har dÀr att göra. Jag har personligen haft samtal med nÄgon typ dÀr som egentligen inte har i oxarna att göra mer Àn att han har en jÀdrigt bra röst som lÄter vÀldigt mycket men tyvÀrr sÀger han fel saker. Vill han fortsÀtta att gÄ pÄ hockey i vÄr ishall, dÄ fÄr han lÀra sig att sÀga rÀtt saker och sjunga rÀtt ramsor annars Äker han ut! SÄ du ska veta att vi stÀdar lite i den gruppen ocksÄ. Det Àr ju sÄ att de som skriker könsord och liknande och tror att de Àr roliga mÄste vi försöka fÄ att första att de istÀllet skall skrika roliga ramsor som lyfter laget. Du kanske kommer att fÄ lÀsa pÄ vÄr hemsida nu om olika förbÀttringsförslag vi skall jobba med. Det finns det ju i och för sig alltid i föreningar men vi kan vara noggrannare med vissa saker.

-Du skall veta att ingen av de som var med i det dÀr gÀnget som misskötte sig, ingen av de kom ju frÄn vÄrt partytÀlt utan det var ett tjugo-trettiotal galningar fick vi höra sedan som suttit och vÀrmt upp pÄ en krog nere pÄ stan och supit i flera timmar. De var fulla nÀr de kom och sedan lyckades de smuggla med sig massa öl in som ju Àr förbjudet. DÀr har vi att ta pÄ oss det ansvaret frÄn klubb och ledning att vi mÄste ju visitera hÄrdare nÀr det Àr risker. Nu fÄr vi ju bÄde namn och utseende pÄ en del av dem sÄ vi vet ju sedan vilka vi skall ta ett extra öga pÄ sÄ de inte har med sig ryggsÀckar och liknande. De som vi vet och kan identifiera att de haft öl i nÀven och slÀngt pÄ folk och sÄ vidare, Àr vi klara över det sÄ kommer de att bli avstÀngda. Det Àr vi helt överens om men vi kan inte stÀnga av tjugo man som stÄr dÀruppe om vi inte vet att det var du och du och du som gjorde det.

Naturligtvis Àr det sÄ för ger man kollektiv bestraffning Äker ju oskyldiga med!

-Nej sÄ Àr det ju och man har ju rÀtt att stÄ var man vill och man har nÀstan rÀtt att sÀga vad man vill men dÀr gÄr grÀnsen.

Det Àr ju ett gÀng som dÄ och dÄ gÄr pÄ hockeyn och som stÀller sig högt upp nÀrmast bortastÄ och och missköter sig. Jag har flera gÄnger och frÄn olika kÀllor under flera Är hört att delar av dessa Àr hockeyspelare som kommer frÄn en annan förening hÀr i nÀrheten. KÀnner du till nÄgot om detta?

-Jag kan sÀga sÄhÀr. Vi gÄr inte ut med nÄgra namn men jag kan ocksÄ sÀga att vi vet nu med all sÀkerhet namn och utseende pÄ en fyra-fem stycken killar. Av dessa Àr det ocksÄ nÄgon eller nÄgra som har erkÀnt. Dessa Àr nu polisanmÀlda och Àr under polisutredning och de som har gjort saker och varit delaktiga i detta mot spelarna, de kommer att Äka dit dÄ vi har identifierat de flesta av dem. Dessa har vi ju lÀmnat till polisen som har hand om det nu och det finns nÄgra av dessa som Àr vÀldigt skakiga idag och det skulle förvÄna mig om de inte talar om vilka som var med om detta. Om vi nu gÄr till huvudaktörerna som var inblandade i det hÀr med spelarna, en av dem han har erkÀnt detta sÄ han kommer ju inte undan. Jag hoppas och vill att alla tre spelare har anmÀlt detta nu bara.

Det kan jag bekrÀfta att sÄ stod det i bÄde Mariestadstidningen och SLA tidigare idag!

-Vad bra! FrÄn klubbens sida gÀller att de som Àr identifierade och under utredning Àr avstÀngda ifrÄn hallen. Vad det gÀller hur lÀnge har vi sagt att till att börja med Àr de avstÀngda under hela polisutredningen sÄ vi ser vart detta tar vÀgen. Sedan kommer förmodligen nÄgra av dem att Äka dit eller sÄ Àr de oskyldiga eller ifall andra Àr skyldiga och sÄ vidare vilket polisutredningen kommer att visa. De kommer att förbli avstÀngda tills vi fÄr besked om nÄgra inte var inblandade, sÄ kommer det att bli. Sedan fÄr de antagligen rÀtt bra straff beroende pÄ hur grovt detta Àr sÄ det blir hÄrda pix för dessa individer.

Jag har en frÄga om presskonferensen som hölls i lördags och dÀr vare sig Mariestad BoIS eller Skövde IKs hemsidor fick nÀrvara. Vet du hur man resonerat dÀr?

-Jag vet Àrligt talat inte det för jag var inte dÀr. Jag rÄkade fylla jÀmnt, rejÀlt dessutom, sÄ att jag firade min födelsedag ihop med slÀkt och vÀnner nÀr den var. Det fÄr du frÄga Hasse Ljunggren eller Micke Ericsson om som var de som styrde den.

Jo det var ju de som hade presskonferensen men det jag har hört Àr att det var Ronny Johansson som sade till dem att de inte ville ha nÄgra hemsidor med?

-Nehe! Men jag vet faktiskt ingenting om det och Àr det viktigt fÄr du vÀl frÄga honom om det. Jag kan inte svara pÄ det, jag har inte varit med i nÄgon diskussion om det. Jag visste inte ens om att det var sÄ.

Det som jag tycker Àr konstigt eller trÄkigt Àr att man inte lyfte fram nÄgot ur supporterperspektiv under presskonferensen dÄ de som misskötte sig upptrÀde som svin mot oss under tre perioder och det Àr konstigt att hemsidorna, som ju Àr den officiella kanalen för information utÄt inte fick vara med?

-Ja visst Àr det det och som jag sade hÀr i början kommer vi ju anvÀnda vÄr hemsida för att bland annat göra ett officiellt uttalande om vad som hÀnt sedan matchen, vad som hÀnder nu, hur agerar vi och beskriva precis som jag har beskrivit för dig. Det kommer vi att lÀgga ut pÄ hemsidan sÄ att alla fÄr reda pÄ vad dom gör nu. Annars blir det ju spekulationer om det ocksÄ.

-Telefonen har ju gÄtt varm sedan denna hÀndelsen och bland annat pratade jag ju med Hasse igÄr och dÄ sa han att nu Àr det viktigt att ocksÄ ni nu i Skövde, att vara jÀvligt observanta nÀr vi spelar dÀr nÀsta gÄng. Det kan ju finnas knÀppgökar och huliganÀmnen Àven i Skövde som tÀnker att nu jÀvlar ska de fÄ nÀr de bar sig Ät sÄ mot oss nÀr vi var dÀr. Det Àr ju sÄ en del gökar resonerar och dÀr mÄste ju ni tÀnka sÄ att det inte drabbar er ocksÄ. Det Àr viktigt bÄde för dig och mig att tÀnka pÄ att vi har tvÄ jÀvligt bra klubbar som möts i tvÄ av hockeyettans bÀsta derby varje Är. Det Àr likadant i varje match i princip att alla tycker det Àr fruktansvÀrt roligt och spÀnnande och det fÄr vi inte förstöra. För mig Àr detta livsnerven i hockeyn för bÄde oss och er.

-Jag har och jag kommer att ha en riktigt bra kontakt med vÄr supporterklubb Oxarna. Jag vet inte hur ni har det i Skövde men jag anser ju det att man ska ha bra kontakt med supporterklubbarna för det tjÀnar alla pÄ. Jag vet att Oxarna vill hjÀlpa till att tvÀtta bort den hÀr skiten som har varit.

Jag Àr nöjd dÀr Jonny och jag hoppas att ni nÀr ni kommer ut med information pÄ hemsidan Àven har med ett supporterperspektiv!

-Vi kommer att vÀrna för supporterklubbarna, det kommer vi. Det Àr bara det att nÀr man skriver mÄste det vara vÀlformulerat och bra sÄ att vi inte bara hafsar ned nÄgot men vi kommer definitivt ha med nÄgot om vikten av supporterklubbar och att supportrar skall kÀnna sig trygga pÄ alla stÀllen som de Àr pÄ.

-Nu har vi pratat lÀnge men jag visste ju att du skulle ringa, men jag vill avsluta med en hÀlsning till er i Skövde att vi vill ha normal lÀge i oss emellan och riktiga bataljer i ishockeyn pÄ isen och inget annat.

Det ska jag se till att det kommer med i texten Jonny. Sen mÄste jag pÄpeka att det Àr sÄ att jag hade förberett mig hÀr faktiskt med ett antal frÄgor, men du har inte gett mig chansen. Du hade svada sÄ jag behövde inte stÀlla nÄgra frÄgor.

-Haha, nej men jag har svada och det Àr dÀrför jag Àr klubbchef avslutar Mariestads klubbchef skrattande. Jag hoppas du fÄtt svar pÄ dina frÄgor ÀndÄ.
 
 
 
  Rapport frĂ„n Ă„rsmötet 2017 (02/07)  
 
Söndagen den 18/6 hölls Rebellernas Ärsmöte för sÀsongen 2016/2017 i föreningens klubblokal pÄ TimmervÀgen i Södra Ryd. Föreningen visade upp ett positivt eget kapital och styrelsen beviljades ansvarsfrihet av revisorerna trots att pappren inkom sent Àven detta Är.
En motion hade mottagits av styrelsen till Ärsmötet, denna lÀstes upp av sekreterare Johan Nykvist.
Motionen innefattade förslag pÄ nya medlemsavgifter till sÀsongen 2017/2018.

Barnmedlemsskap: 0-6 Ă„r: 20:-
Skolungdomsmedlemskap: 7-19 Ă„r: 60:-
Vuxen: 20-64 Ă„r: 120:-
PensionÀr/sjukpensionÀr: 65 och uppÄt: 100:-
Familjemedlemskap: 300:-

Not. motionen godkÀndes av mötesdeltagarna


Styrelsen för Rebellerna under sÀsongen 2017/2018 innebar endast tvÄ förÀndringar.
Simon Olsson och Slavisha Mrkonjic valde att lÀmna sina uppdrag och ersÀtts av Jonna Bennemyr-Porath och Urban Stahel.

Rebellerna vill passa pÄ att tacka de avgÄende styrelsemedlemmarna för deras arbete.

Styrelsen 2017/2018:
Ordförande: Kristian Eriksson
Vice Ordförande: Kristoffer Bennemyr-Porath
Kassör: Jonna Bennemyr-Porath
Sekreterare: Johan Nykvist
Vice Sekreterare: Per-Erik Odh
Ledamot: Adam Berggren
Ledamot: Urban Stahel

Valberedningen innefattar:
Stefan Larsson (Sammankallande)
Torbjörn Johansson
Julia Andersson

Revisorer:
Victoria McLellan
Bertil Davidsson
 
 
 


Rebellerna pć YouTube Rebellerna pć Twitter Rebellerna pć Facebook
Sponsorer/Samarbetspartners:
Info Medlemskap Arkivet Multimedia Övrigt Rebellerna :: STARTSIDA