HOF  

  På denna sida uppmärksammar vi personer som på ett eller annat sätt hjälpt antingen Rebellerna - Skövde IK:s Supporterklubb, eller huvudföreningen Skövde Ishockey Klubb.

Sidan är under ständig uppbyggnad


Göran Strid

En herre som har varit involverad i föreningen Skövde IK sedan 1994. Detta från sin stationering på regementet i Skövde som yrkesofficer.
Med dessa ledaregenskaper satte han också prägel på Skövde IK, bland annat som ordförande för föreningen under två olika perioder och har varit med i många andra funktioner under många år. En analytiker med ett brinnande intresse för ishockey i största allmänhet och Skövde IK i synnerhet.
Han var en av de personer som brann starkast för en extra isyta i Billingehov och dryga 20 år senare finns den äntligen på plats.
Han har också vid ett flertal tillfällen hjälpt och stöttat supporterklubben Rebellerna i sitt arbete för Skövde IK, bland annat när vi fick vår egen klubblokal 2015.
För numera en välförtjänt tillvaro som pensionär i Stockholm men följer fortfarande Skövde IK med intresse och engagemang, om än på distans.
Vi välkomnar med glädje och stolthet Göran Strid till en välförtjänt plats i Rebellernas Hall of Fame.


Kristian "Spock" Erikssson

Mannen, myten, legenden, så kan man sammanfatta Rebellernas chefsekonom. Han är den person i Rebellernas styrelse som suttit på flest olika positioner och alltid jobbat för Rebellernas och Skövde IK:s bästa. Han började i styrelsen som en tanig ledamot, han avancerade upp till vice ordförande innan han tog över den högsta posten och blev Rebellernas tredje ordförande. Nu gör han sin andra säsong som Rebellernas chefsekonom och innehar därmed sin fjärde ”titel” i Rebellernas styrelse. Nu är det hans tur att bli uppmärksammad och invald i Rebellernas Hall of Fame.


Jan-Olav Jansson

Vad skulle en förening göra utan sina eldsjälar? Definitionen av ordet Eldsjäl är en person som har en brinnande entusiasm för något. Eldsjälen engagerar sig ofta ideellt för en förening och anser att något är så pass viktigt att det är värt att lägga ned sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det. I Skövde IK är vi bortskämda med sådana Eldsjälar. Jan-Olav Jansson är materialförvaltaren som jobbat ideellt för klubben och alltid funnits där i vått och torrt. Janne har varit en del av klubben så långt tillbaka i tiden att det knappt går att räkna ut hur många säsonger det blivit. Han var med den där magiska påskaftonen när SIK tog klivet upp i Allsvenskan, men han har också varit med när klubbens ekonomi varit på ruinens brant och Janne har alltid stått kvar vid klubbens sida. Men han har inte enbart varit materialförvaltare, han har även varit en stor del i supporterklubben. Först i den gamla supporterklubben som sedermera gick upp i Rebellernas verksamhet men han har även en säsong i Rebellernas styrelse. Säsongen 2009/2010 satt Jan-Olav Jansson i Rebellernas styrelse och efter alla dessa år i klubben i våra hjärtan vill Rebellerna hylla Jan-Olav Jansson och välkomna honom in i Rebellernas Hall of Fame.


Tina Samuelsson

Vad skulle en förening göra utan sina eldsjälar? Definitionen av ordet Eldsjäl är en person som har en brinnande entusiasm för något. Eldsjälen engagerar sig ofta ideellt för en förening och anser att något är så pass viktigt att det är värt att lägga ned sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det. I Skövde IK är vi bortskämda med sådana Eldsjälar. Tina Samuelsson är ”hockeymorsan” som fastnat i organisationen. Under 27 säsonger har Tina gjort allt från att stå i kiosker på Billingehov, till att ha hand om entrén och publikvärdarna under A-lags matcherna. Vi i Rebellerna vill tacka för ett bra samarbete genom åren och hoppas att det blir minst 27 säsonger till. För är det något man kan vara säker på när Skövde IK spelar hemma så är det att Tina Samuelsson kommer att finnas på plats och se till att allting går rätt till med såväl lottning av 50/50 lotteriet som med biljetter till sittplats. Efter 27 säsongers idogt slit så vill Rebellerna härmed hylla och välkomna Tina Samuelsson in i Rebellernas Hall of Fame.


Kristina Aldén

När man talar om föreningar och dess eldsjälar så finns det alltid någon i varje klubb som gör det där lilla extra för klubben. När det kommer till Skövde IK finns det många eldsjälar som brinner för klubben och alla borde uppmärksammas, förr eller senare. Vi i Rebellerna anser dock att det finns en eldsjäl som sticker ut lite extra. Hon har jobbat ideellt för SIK sedan säsongen 1986/87 och varit verksam inom många olika roller i klubben, allt från ”mattant” till ”sömmerska” till ansvarig för pressläktaren. Många år har det blivit och vi hoppas det blir minst lika många år till. Rebellerna vill härmed uppmärksamma och tacka Kristina Aldén för hennes otroliga engagemang och hjärta för Skövde IK. Som andra kvinna väljer vi i Rebellerna härmed in Kristina Aldén i Rebellernas Hall of Fame.


Birgit Johansson

Birgit Johansson har med varm glädje & ett stort engagemang alltid ställt upp för Skövde IK. Hon har jobbat ideellt för klubben i kiosker, hon har sålt bingolotter & hon har varit med i den tidigare supporterklubben. Hon har med glädje följt med på bortamatcher & har alltid varit medlem i Rebellerna. Med stolthet vill Rebellerna ära Birgit Johansson med en plats i Rebellernas Hall of Fame 2017.


Curt-Owe Brodd

Med ett stort hjärta & ännu större engagemang har Curt-Owe Brodd stöttat Skövde IK i ur & skur. Han har varit ordförande i den tidigare supporterklubben, han har drivit supporterkiosken, han har sett mer bortamatcher än det går att räkna. Med sitt driv & sin passion har han alltid ställt upp, oavsett om det handlat om bilbingo eller Bingolottos uppesittarkvällar. Det är med stor värme & glädje Rebellerna väljer in Curt-Owe Brodd i Rebellernas Hall of Fame 2017.


Jesper Hultman

Är det något som definierar denna spelare så är det begreppet "Working class hero" En egen produkt som gjorde 10 säsonger i A-laget. Med en uppoffrande och hårt arbetande spelstil har han alltid gett 100 % i varje sekvens. Detta gjorde honom till en given publikfavorit vilket bland annat säsongen 2010/11 belönade honom med priset som årets spelare, framröstad av Billingehovspubliken.


Mattias "Gummi" Gudmundsson

Han klassades som en av de bästa spelarna i årskullen född 1986, har representerat Sveriges U16 landslag i tre landskamper och varit en ledande spelare både på och utanför isen. Han har varit lagkapten i Skövde IK under två säsonger och assisterande kapten under två säsonger. Totalt har han spelat 271 matcher och stått för 26 mål, 44 assist och 430 utvisningsminuter. Säsongen 14/15 fick han spolierad av skador men såg till att ta rejäl revansch när han klev in i fortsättningsettan förra säsongen och bidrog starkt till att Skövde IK tog sig till playoffspel.


Mikael "PR" Persson-Riis

Magiker och trollgubbe. Ja det är en väldigt bra beskrivning av denna publikfavorit av stora mått med sina 7 säsonger i Skövde IK s A-lag, detta efter att ha fostrats i de egna leden. En fin lirare som tagit sig upp i topp 15 av alla tiders poängliga i seriespel med 147 assist och 85 mål. Några riktiga trollnumren i form av "Zorro mål" har publiken även fått se. Innehar desutom ett mycket svårslaget rekord med det snabbaste gjorda målet i en serie match för klubben med 6 sekunder in i första perioden i seriepremiären mot Gislaved 2008/09.


Kenneth Olin

Han tog över som ordförande på Rebellernas första årsmöte, satt sen på samma position under sex säsonger och fick Rebellerna att växa till en stor supporterförening. 29/11 2006 var han en starkt bidragande orsak till att Rebellerna fick iväg 143 resenärer till Borås.


Lennart Larsson

Han har suttit i Rebellernas styrelse under de senaste nio säsongerna, åtta av dem som kassör och ingen har så bra koll på ekonomin som han. Att han inte har blivit tillfrågad om att bli finansminister känns som ett skämt.


Rolf "Nisse" Hult

Alla delar i ett lagbygge är viktiga och denna man var under många år ett kugghjul i A-laget. Finns igen som ens kan komma i närheten av att personifiera begreppet eldsjäl och ideellt arbetande föreningsmänniska. Arbetade som materialförvaltare i sammanlagt 41 år, Var av han tillbringade 25 av dessa i Skövde IK från 1980 till 2005.


Jarno Honkonen

En klass lirare som endast spelade 4 säsonger i Skövde IK. Under dessa 4 satte han dock djupa avtryck i klubben och var redan från början en given publikfavorit. Ett urval av hans meriter i Skövde IK är bland annat följande. Tidernas poängrekord av en nykommling och för en spelare i seriespel under en säsong 34 mål och 31 assists. 65 poäng under debut säsongen 2002/2003. 2 gånger framröstad som säsongens bästa spelare av supportrarna. Delad 3e plats vid omröstningen av tidernas bästa spelare i samband med Skövde IK s 50 års jubileum 2007.


Per-Erik "Perka" Odh

En aldrig outtröttlig herre som alltid vill det bästa för Rebellernas och Skövde IK s räkning. Detta med osviklig trohet och hjärta för båda organisationerna. Är fram tills idag i skrivande stund den som suttit längst. 9 säsonger i Rebellernas styrelse och framför allt en av stöttepelarna som har varit med och byggt upp Rebellerna till den framgångsrika supporter organisation som den är idag. Detta med engagemang, pondus och mentorskap. En galjonsfigur och ett aktat namn som alltid kommer att vara älskad av sina medrebeller.


Timo Hakanen

Han spelade 132 matcher för klubben och snittade en poäng per match fördelat på 54 mål och 78 assist.


Mikael Fahlander

Mikael har vid upprepade tillfällen genom ord och handling visat ett stort hjärta för Skövde Ishockey Klubb och även visat Skövde IKs supporterklubb Rebellerna uppskattning genom olika materiella bidrag. Efter säsongen 2011/2012 hamnade Skövde IK i en akut ekonomisk kris. Många personer gjorde ett fantastiskt arbete för att rädda klubben men i praktiken hade det troligtvis inte lyckats om inte Mikael Fahlander genom ett stort ekonomiskt bidrag och ett stort lån trädit in i handlingarna. Utan detta engagemang hade Skövde IK upphört att existera och därmed själva grunden för Rebellernas existens upphört att finnas till. The story will hopefully be continued!


Lars Trygg

Lars är den andra generationen Trygg i Skövde Ishockey Klubb. Under sin tid som aktiv spelare hann Lars med att bli Skövde IKs meste spelare i seriespel någonsin. Efter sin tid som aktiv spelare har Lars gärning fortsatt som assisterande tränare i klubbens representationslag. I korridorerna på Billingehov syns allt som oftast en tredje generation Trygg vilket lovar gott inför framtiden. The story will hopefully be continued!

Här följer en del av Lars karriär i Skövde IK siffror:
Flest spelade säsonger. En sjätteplats med 13 säsonger
Flest säsonger bland forwards. En tredjeplats med 13 säsonger
Flest matcher i seriespel. En första plats med 528 spelade matcher
Flest poäng i seriespel. En förstaplats med 510 poäng
Flest mål i seriespel. En tredjeplats med 248 mål
Flest assist i seriespel. En andraplats med 262 assist
Flest utvisningsminuter i seriespel. En förstaplats med 546 dömda utvisningsminuter
Flest matchvinnande mål i seriespel. En andraplats med 33 GWG
Längst antal matcher i svit i seriespel. Andra och tredjeplats med respektive 315 och 213 matcher i svit
Flest poäng i kvalspel. En förstaplats med 45 poäng
Flest matcher totalt. En andraplats med 689 spelade matcher
Flest poäng totalt. En fjärdeplats med 621 poäng
Flest mål totalt. En fjärdeplats med 318 mål
Flest assist totalt. En andraplats med 303 assist
Flest utvisningsminuter totalt. En förstaplats med 803 dömda utvisningsminuter
Stor grabb enligt definition på skovdeik.se. En förstaplats med 1803 poäng
Vid två tillfällen av supportrarna utsedd till Årets Spelare 


Rebellerna på YouTube Rebellerna på Twitter Rebellerna på Facebook
Sponsorer/Samarbetspartners: